Bølgebryder - svømmepigen Jenny og det dybe hav


Bølgebryder er en historisk beretning om svømmepigen Jenny Kammersgaard - syersken fra Horsens, der i sommeren 1937 svømmede over Kattegat og blev berømt fra den ene dag til den anden. 

Historien tager en dyster drejning, da hun før og under krigen får tyske forbindelser, der kommer til at påvirke danskernes syn på hende. 

Bølgebryder er udkommet som 'single' på forlaget Zetland

Bølgebryder i medierne:

"Forfatteren til »Bølgebryder«, journalisten Tommy Heisz, tegner et velresearchet og nuanceret portræt af datidens Danmark og bidrager med interessante oplysninger om forholdene for ufaglærte kvinder, tidens idrætsidealer og den spirende sponsorering af elitesportsfolk. Fortællingen sættes ind i en historisk kontekst." 
- Berlingske

"Det er journalist Tommy Heisz, der har stykket Jennys historie sammen, og hans håndværk er altovervejende sikkert. Særligt godt greb har han om de taktile kvaliteter: den blide ubrudte bevægelse, hvormed Jenny skubber de tunge isflager bort fra kroppen, så de ikke skærer hendes håndflader. Blandingen af krydderfedt og grafit, som Jenny smøres ind i som værn mod det iskolde vand. Badedragter i crepet uld. Beskrivelserne af Horsens-egnens geografi og det ganske gode billedmateriale bidrager også til at placere læseren sikkert i 30erne."
- Weekendavisen

”Fremragende journalistisk og fortællemæssigt håndværk, som både formår at gøre læseren klogere på historien og helt elementært formår at berette medrivende om en af dansk svømnings største legender.”
- DagbladetBesøg i programmet
Lounge på TV2 Lorry

Besøg i P1's program
Alle Tiders Historie

Horsens Folkeblad:
Betaget af en bølgebryder


Besøg i Weekendtillægget på Radio 24Syv
(starter ca. 2:00 inde)

TV2 Morgen om 'Bølgebryder' og Zetlands andre singler