SVØMMEPIGERNE (2014)

Historisk biografi om tre kvindelige svømmere i 1930’erne, der for altid ændrede svømmesporten og danskernes syn på kvindelige sportsudøvere.

Anmelderne skrev:

Bent Blüdnikow i Berlingske (5 stjerner):
"Om de tre svømmepiger Jenny Kammersgaard, Ragnhild Hveger og Inge Sørensen, har journalisten Tommy Heisz skrevet en fortræffelig bog (...) åbner op for et utroligt spændende stykke Danmarkshistorie og så er den velfortalt."

Asker Hedegaard Boye, Weekendavisen:
”En ganske usædvanlig udgivelse på dansk. Bogen er et tindrende præcist tidsbillede og tilmed et stykke letlæst og veltænkt idræts-, køns- og kulturhistorie.”

Helle Hellmann, Politiken (4 hjerter):
”Tommy Heisz gør sig hele historien igennem stor umage med at belyse en tid, hvor kvinder og ganske unge piger kæmpede bravt for at bryde ud af såvel korsetter som det patriarkalske samfunds meget
snævre rammer.”

Arne Mariager, Jyske Medier (5 stjerner):
"Han har med sin bog "Svømmepigerne der forførte Danmark i 1930'erne" løftet sig et par etager op i forhold til det traditionelle niveau for sportsbøger. Han formår at sætte sporten ind i en samfundsrelation – sporten i forhold til den tid, den foregår i – og dermed også i en spændende kønsrolle-relation."

Poul Porskær Poulsen, historie-online.dk:
”Tommy Heisz har skrevet en medrivende og indholdsrig bog om en spændende brydningstid i Danmarks og verdens historie ved hjælp af svømmehistorien. Til lykke med det og anbefalinger herfra.”

Christian Rimestad, Horsens Folkeblad
"Den meget velskrevne og medrivende bog læner sig bl.a. op ad et mylder af detaljer, hentet frem ved at læse ikke kun aviser og bøger fra dengang, men også i samtaler med såvel samfunds- som sports-historikere."

Kenneth Skipper, Fyens Stiftstidende (5 stjerner):
"Biografien er medrivende og samtidig velskrevet underholdning, og man får lyst til at opleve den i filmform. Man behøver ikke være sportsinteresseret for at lade sig rive med."