BØLGEBRYDER (2013)

Forløberen til bogen Svømmepigerne (2014). En historisk bereretning om Jenny Kammersgaard – fabriksarbejdersken fra Horsens, der i 1937 svømmede over Kattegat.

Anmelderne skrev:

"Forfatteren til »Bølgebryder«, journalisten Tommy Heisz, tegner et velresearchet og nuanceret portræt af datidens Danmark og bidrager med interessante oplysninger om forholdene for ufaglærte kvinder, tidens idrætsidealer og den spirende sponsorering af elitesportsfolk. Fortællingen sættes ind i en historisk kontekst."
- Berlingske

"Det er journalist Tommy Heisz, der har stykket Jennys historie sammen, og hans håndværk er altovervejende sikkert. Særligt godt greb har han om de taktile kvaliteter: den blide ubrudte bevægelse, hvormed Jenny skubber de tunge isflager bort fra kroppen, så de ikke skærer hendes håndflader. Blandingen af krydderfedt og grafit, som Jenny smøres ind i som værn mod det iskolde vand. Badedragter i crepet uld. Beskrivelserne af Horsens-egnens geografi og det ganske gode billedmateriale bidrager også til at placere læseren sikkert i 30erne."
- Weekendavisen

”Fremragende journalistisk og fortællemæssigt håndværk, som både formår at gøre læseren klogere på historien og helt elementært formår at berette medrivende om en af dansk svømnings største legender.”
- Dagbladet

Udkommet som 'single' (kun digital download) på forlaget Zetland. Læs mere